Demo’s en side events

Tijdens de pauzes was er ruime gelegenheid tot het uitproberen van demo’s en het bezoeken van side events.

Demo’s

Erik van Alphen - Stay in Touch
Rich presence/social profiles
Erik, student Industrial Design Engineering aan de TU/e, onderzoekt nonverbale communicatie met behulp van een object dat is verbonden aan je activiteiten binnen een online community. Tweeweg-communicatie is mogelijk, zelfs onderweg. Op de conferentie wordt een eerste prototype verwacht.

Wouter van Dijk - Where did time go?
Mobile applications and implications
Wouter, ook student Industrial Design Engineering aan de TU/e, ontwikkelde een tijdregistratiesysteem dat belevingsvoller is dan bestaande oplossingen. Het systeem bevat zowel een fysieke interface als een webapplicatie. De belangrijkste kenmerken zijn de wijze van betrokkenheid van de gebruiker, natuurlijke interactievormen en functional prototyping.

Jeroen Elfferich - Popkids
Rich presence and social profiles
Popkids, van Ex Machina’s Jeroen Elfferich, is (daar komt ie:) een location based, web/mobile/tv/virtual reality social game en TV format. In een review is het al eens beschreven als ‘When Tamagotchi meets Pop Idol’.

Javed-Vassilis Khan - Reconexp
Mobile applications and implications
Reconexp is een distributed research application die deels op PDA en deels op een website draait. De applicatie is gebaseerd op de Experience Sampling Method en de Day Reconstruction Method en daarmee een krachtige tool voor HCI researchers op het gebied van user experience in relatie tot tijd en plaats.

Selene Kolman - Bliin: YourLIVE! Always There
Mobile applications and implications
Bliin YourLIVE! is een social network voor het soepel en real time delen van persoonlijke ervaringen (foto, video, geluid, tekst) vanuit je positie op de wereldkaart. Bliin wordt gesubsidieerd door Digitale Pioniers.

Frank Schuil - verbeterdebuurt.nl
Maps and location based systems - Schermafbeelding bekijken
Verbeterdebuurt.nl (gebaseerd op het Britse FixMyStreet.com en gesubsidieerd door Digitale Pioniers) heeft als doel om burgers te helpen om hun buurt te verbeteren door zelf suggesties toe te voegen aan een Google map. De eerste resultaten van een test in Amsterdam zullen naar verwachting tijdens de conferentie bekend zijn.

Suleman Shahid - A mobile routing system for older adults
Maps and location based systems
De groei van het aantal moderne auto’s en het groeiend aantal ouderen dat er gebruik van maakt, versterkt de behoefte aan speciaal op deze groep bestuurders afgestemde navigatiesystemen. Suleman presenteert de resultaten van een usability onderzoek en een geoptimaliseerd ontwerp.

Mikael Wiberg - Interaction through textures
Ambient intelligence and everyware
Interactive architecture kon wel eens groot worden: internet technologieen en mobiele apparaten zullen samensmelten tot superslimme ‘interactive ecologies’ waarin onze omgeving voorzien is van een digitale toplaag. Mikael presenteert zo’n ecologie, ontworpen met leuke ervaringen en sociale exploratie als doel, voor gebruik in het Icehotel in Lapland.

Side events

Side events

Computercollectief - Boekenmarkt
Mobile Pioneers- Realisatie TWAB.mobi
Organiq - SMS Voting
valsplat - My mobile rocks, my mobile s*cks

Locatie

Platinum sponsor: TietoEnator
Gouden sponsors: Informaat Rabobank Syndicat
Bezoek ook onze zilveren en bronzen sponsors