Keynote sprekers


Dagvoorzitter: Steven Pemberton

Steven Pemberton

Steven Pemberton stond eind jaren ‘80 aan de wieg van wat we nu een browser zouden noemen. Hij organiseerde workshops tijdens de eerste webconferentie ooit en werkt nog steeds in de frontlinie van webstandaarden met zijn werk voor CWI/W3C op het gebied van xhtml, Xforms, css en het semantische web. Toch draait het in zijn werk vooral om mensen: hoe kan de architectuur worden geoptimaliseerd zodat het uiteindelijke resultaat mens-geörienteerd is?


Adam Greenfield

Presentatie bekijken (video)

Adam Greenfield

Adam Greenfield werkt momenteel aan zijn tweede boek The city is here for you to use: Urban form and experience in the age of ubiquitous computing. Zijn eerste boek Everyware: The dawning of ubiquitous computing beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als in slimme ruimtes alles met alles communiceert en hoe ontwerpers daarmee rekening moeten houden.
Titel van Adams presentatie op The Web and Beyond 2008: Mobility is: ‘The city is here for you to use’.


Jyri Engeström

Presentatie bekijken (video)

Jyri Engestrom

Jyri Engeström is oprichter van Jaiku (website, fact sheet): ‘an activity stream and presence sharing service’ en daarmee een concurrent van Twitter. Jaiku is eind 2007 overgenomen door Google. Sindsdien woont Jyri niet meer in Helsinki, maar in San Francisco.
Op The Web and Beyond 2008: Mobility sprak Jyri over ‘Nodal points’.


Ben Cerveny

Presentatie bekijken (video)

Ben Cerveny

Ben Cerveny was tot voor kort lead designer bij Flickr, waar hij als expert op het gebied van ‘Play’ de fun in Flickr stopte. Momenteel is hij directeur van Playground Foundation, dat onderzoek uitvoert op het snijpunt van play, interactie en urban space. Daarnaast werkt hij aan een boek over Games as System Models.
Ben sprak op The Web and Beyond 2008: Mobility over ‘Models of urban dynamics’.


Christian Lindholm

Presentatie bekijken (video)

Christian Lindholm

Christian Lindholm werkt bij Fjord - the Convergence Design Agency - in Londen. Toen hij nog Vice President of Global Mobile Products bij Yahoo!Mobile was, hielp dit bureau hem met de ontwikkeling van het mobiele platform Yahoo!Go. Daarvoor werkte Christian bij Nokia, waar hij verantwoordelijk was voor de Nokia Navi-key user interface. Ook is hij de vader van de Nokia Series 60 user interface en bedenker van Nokia LifeBlog: een multimediale dagboekservice.
Christian sprak op The Web and Beyond 2008: Mobility over ‘The new mobility’.

Locatie

Platinum sponsor: TietoEnator
Gouden sponsors: Informaat Rabobank Syndicat
Bezoek ook onze zilveren en bronzen sponsors